mammann

Vem är Mammann?

Ann Runesdotter Carlsson,
journalist, lärare och dramapedagog. Mamma till en son med adhd, en dotter med aspergers-syndrom och två barn till.

Mammanns blogg är skriven ganska mycket i kronologisk ordning. Om du vill kan du gå in i arkivet och börja från början i historien om AC/DC-pojken.

Vill du nå mammann privat så använder du annrunesdotter@hotmail.com


Besökare:
besöksräknare

Arkiv

01 Maj - 31 Maj 2010
01 Mar - 31 Mar 2010
01 Feb - 28 Feb 2010
01 Jan - 31 Jan 2010
01 Dec - 31 Dec 2009
01 Nov - 30 Nov 2009
01 Okt - 31 Okt 2009
01 Sep - 30 Sep 2009
01 Aug - 31 Aug 2009
01 Jul - 31 Jul 2009
01 Jun - 30 Jun 2009
01 Maj - 31 Maj 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mar - 31 Mar 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Maj - 31 Maj 2008
01 Apr - 30 Apr 2008

sök!

Senaste kommentarer

helena (Text 41-49 om AC/…): Jag vill säga en mycket s…
custom (222. En klassisk …): Indian metropoliscomix.co…
custom (218. Dubbla känsl…): Indian metropoliscomix.co…
Adrienne Bernardo… (Text 41-49 om AC/…): Kontakta Dr Sambo nu för …
Sabrina (Text 41-49 om AC/…): Ända sedan min man fick m…
ebba (Text 41-49 om AC/…): Jag vill vittna om en sta…
sham (221. Och snygg är…): og youtube . youtubeog.co…
Smithe372 (169. Sockertjuv.): Hello There. I found your…
CHELSIE (Text 41-49 om AC/…): Jag läste vittnesmål om e…
Gloria (Text 41-49 om AC/…): UNDERBAR: Wooow, jag är …

Grejs

Drivs av Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 
Bloggtoppen.se

« 202. Världens sämsta … | Home | 204. Inkluderad eller… »

203. msn-Konflikt

29 11 09 - 19:57

Jag har ju varit rätt positivt inställd till det här med msn. Eftersom min pojke inte har varken kompisar eller socialt liv har jag varit glad över att han i alla fall kan umgås på nätet. Han sysselsätter sig rätt många timmar i veckan med det. Bättre det än inget har jag tänkt. Och när hans kontaktperson pratade med oss om hur klumpig AC/DC är ute i världen. Att det finns god risk för att folk ska slå honom om han rör sig ute på stan. För att han inte vet när han ska backa. För att han inte känner när folk blir irriterade. För att han inte har en aning om när skämt går över i allvar. Då kände jag mig rätt trygg med att han umgås på distans. Det kan inget gå på tok. Så tänkte jag. Men jag hade förståss fel.

Häromdagen kom AC/DC-pojken och visade mig ett sms han hade fått. Ett hot om att någon skulle lägga ut honom som kontakt på en sida för bögar, om han inte omedelbart mailade en bild på sig själv. AC/DC hade verkligen ingen lust att ge bort nån bild och tyckte att det hela var ganska obehagligt. Därifrån fick jag börja nysta. Det blev en ganska märklig historia till slut.

Som jag förstår det började allt med att min unge började prata med Elin på msn. Elin frågade om han var gay, och det tyckte inte han att hon hade med att göra. Sen ”addade” de varandra på facebook och samtalet fortsatte. Elin såg bilder på AC/DC-pojken som hans scoutkompisar har lagt ut. Hon ville ha en egen bild. Helst en där hans mage syns. Och han svarade naturligtvis att då ville han ha en nakenbild på henne. Sen tog han bort henne från facebook och ”blockade” henne på msn. Hon blev irriterad och allt mer idog i sitt tjat om den där bilden. AC/DC ville att hon skulle lägga av och lämna honom i fred. Det meddelade han genom att kalla henne för allehanda fula saker och hota henne med stryk. Han hade någon teori om att han skulle kunna skrämma henne att sluta tjata om en bild på hans mage. En mage som skulle vara utspänd!!

Som du förstår ordnade han en uppåtgående spiral där allt bara blev värre och värre. Han fick mail och sms dygnet runt och när det här hotet om att han skulle bli medlem i en gayclub på nätet dök upp, då äntligen bad han om hjälp. Men jag visste faktiskt inte hur jag skulle hantera det hela. Jag menar, hur handskas man med människor man inte möter? När man har en enda version av konflikten. Och den versionen härstammar från en som ljuger ganska mycket, sällan berättar hela historien och dessutom har en synnerligen privat verklighetsuppfattning. Så jag började med att undersöka mobilnumret som avsänt sms:en. Det var naturligtvis ett kontantkort och gav ingenting. Ringa upp fick jag inte göra för pappan, eftersom det skulle avslöja vår adress och ge Elin ännu fler kanaler att trakassera AC/DC-pojken på.

Då mailade jag Elin och bad henne lämna min unge ifred. Jag berättade att han är minderårig och att jag allvarligt överväger att polisanmäla henne om hon fortsätter att hota honom. Så här svarade hon:
hörru du din tönt...med tanke på vad jag genomlidit angående honom är han skyldig mig ett o annat men de känner du väll inte till ...förresten? vad har du o göra me om han e gay eller inte? är du en dålig mamma som inte skulle respektera sin son om han gilla killar
//elin


Och sen fick AC/DC-pojken omedelbart ett sms som meddelade att det inte spelar någon roll om han blandar in sina föräldrar, hon ska likförbannat ha sin bild, annars vet hela gay-Sverige om att han är lovligt byte. AC/DC-pojken stängde omedelbart av sin mobil och blev om möjligt ännu mer orolig. Han har dessutom legat hemma och varit jätteförkyld hela veckan, så han har verkligen kunnat ägna sig åt det här problemet på heltid. Hysteriskt är det enda ord jag kan beskriva läget med.

Jag mailade igen. Berättade att jag inser hur rasande arg hon är på min son, och att jag gärna hjälper henne reda ut det här istället för att trappa upp hot fram och tillbaka. Och att AC/DC-pojken har totalt datorförbud och konfiskerad mobil tills hon lämnar honom ifred. Så den enda hon når från och med nu är mig. Men vill hon inte lösa konflikten och inte slutar hota honom återstår bara polisanmälan för oss. Så här svarade hon:

tror inte vi kommer ses hoss polisen över huve taget dessutom så var de du kallar "hot" bara en varning av de trackaserier han hållt på med och annat han gjort mot mig....
det är du som inte fattar...och du kan inte veta fall han gillar killar eller tjejer osv
de vet bara han ..men de är inte de som detta handlar om du vet inget om vad han gjort mot mig


Eftersom AC/DC-pojken bara vistas hemma, på scouterna och i skolan har jag rätt bra koll på att han inte har gjort något mot någon över huvud taget. Men Elin är tillräckligt upprörd för att jag verkligen ska ha lust att hjälpa henne lösa det här. Så jag får för mig att undersöka hennes mailadress ordentligt. Och vad dyker upp bakom den, om inte en liten Andreas!

Jag försöker använda den här historien till att lära AC/DC-pojken hur lite han begriper av världen. Hur mycket som kan gå på tok. Och hur fruktansvärt dålig koll han har. Men jag tvivlar faktiskt på att han fattar någonting. Det är antagligen fruktansvärt synd om Andreas. En jättesöt kille av bilden på facebook att döma. Som väl antagligen bara letade efter någon att tycka om.

Och nu har jag ingen aning om vad jag ska göra härnäst. Men AC/DC-pojken är tokig på att han inte har tillgång till datorn.


två kommentarer

Vi har varit med om något liknande. Min dotter tar ofta i mer än nödvändigt istället för att be om hjälp. Nu har du ju tagit reda på namnet på den som trakasserade din son. Jag ringde 118100 när vi ville ha hjälp att ta reda på vem som sms:ade vår dotter. Eftersom det var ett kontantkort tipsade de mig om hur jag skulle slå in en kod och sedan ringa upp numret. Mitt nummer visades så som privat. Personen som svarade sa sitt namn och jag visste då vem det var och bad henne sluta kontakta min dotter. Den här tjejen reagerade också genom att bli arg, så jag vet inte om det hjälpte så mycket. Vi visste i alla fall vem det var. Jag kan tillägga att jag just nu är så ledsen och besviken på min dotter eftersom jag börjar inse hur mycket hon ljuger för mig. Hon skjuter problemen på framtiden genom att ljuga. Jag har sagt till henne att jag uppskattar om hon är ärlig och berättar som det är. Även om hon gjort något dumt, så är det så mycket bättre att få veta det och kunna hjälpa henne än att efter en tid få höra från någon annan vad som hänt. Det har varit en tuff höst för vår familj. Oftast brukar jag kunna ta en dag i taget och acceptera att det är som det är, men nu är det svårt. Kanske för att hon är 16 år och jag vill att hon ska bli självständigare och visa mer hänsyn.
Maria - 01 12 09 - 22:17

Du har min fulla sympati, Maria. Det där vet jag precis hur det är. Våra barn håller sig med nån slags omvänd logik när det gäller sanningen. Fast ibland kan jag förstå att det måste vara förödande för självförtroendet att erkänna alla misslyckanden. Det blir ju fel hela tiden! De har liksom aldrig lugn och ro i sitt liv. Så de ljuger sig väl en fristad, helt enkelt.
Min dotter sa en gång: Men mamma, du var ju så glad för att det gick så bra för mig, hur skulle jag kunna säga att allting hade gått åt helvete?
Då fattar jag att ljugandet inte är samma ljugande som kommer från mina andra ungar. Inte ens lögnen liknar vår vanliga värld.
Men jag känner igen mig. Jag blir så sårad när AC/DC-pojken ljuger för mig.
mammann - 02 12 09 - 12:27


  
Komma ihåg personlig information?

Emoticons /
  (Registerar ditt användarnamn / logga in)

Notifiera:
Hide email:

Fotnot Alla HTML taggar förutom <,b>, and <,i>, kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar denom att skriva webbadressen eller e-post adressen i kommentar fältet.

 

Register

Linkdump